Studiebesök, events,
utbildningar & workshops

Genom åren har vi samlat på oss en hel del erfarenheter, kunskaper och idéer kring en rad teman som vi brinner för: att bygga hus tillsammans, att bo tillsammans, att organisera grupper, hållbart byggande, återbruk, stadsplanering och mycket annat. Dessutom är vi flera i gruppen som även utanför Röda oasen faktiskt jobbat med dessa frågor i många år. Mot denna bakgrund tycker vi att det är på sin plats att vi erbjuder lite kunskapsspridning.

Att återbruka allt från byggmaterial till dagvatten

Bygga hus med återbruk, går det? Kök från blocket, gamla fönster som renoveras och golv från här och där. Kan det vara smart? Och vad är Rewaise och återvunnet vatten? Hur kan kommuner, byggherrar och boenden samarbeta för att minska allt onödigt släng av fullt fungerande byggmaterial och inredning. Kontakta oss så tar vi fram en utvecklande halv eller heldag!

Att bygga hem tillsammans
– våra erfarenheter

Vad är en byggemenskap och hur går en sådan byggprocess till? Vart ska man börja och vad ska man tänka på? Vilka fördelar och nackdelar, risker och möjligheter finns det? Under de snart tio år som vi har hållit på har vi samlat på oss en hel del erfarenheter. Vi är också flera i huset som arbetar med arkitektur, hållbart byggande eller hållbar stadsplanering. Kontakta oss om du är intresserad så syr vi ihop en passande utbildning!

Medborgarengagemang i stadsplaneringen

Hur kan vi få till engagemang, boendeperspektiv, deltagande och medborgarinitiativ i stadsplanering och områdesutveckling? Hur kan vi arbeta för gemenskap och ett aktivt föreningsliv? Hur kan vi skapa kommunikation och samverkan mellan byggherrar, kommuner och boende? Under alla år vi hållit på med detta har vi samlat ihop en stor hög med kunskaper och erfarenheter. Jobbar ni med stadsplanering? Kontakta oss!

Intresserad av studiebesök?

Hur fungerar vårt kollektivhus? Hur har bygggemenskapen gått? Hur fick vi markanvisningen som ett gäng privatpersoner? Hur ser framtiden ut för oss och för området? Vi välkomnar studiebesök men vi måste boka in det så att det passar oss som bor här och så det inte krockar med något annat.

Team building och events

Är ni ett företag eller en grupp som letar en ny och annorlunda lokal för team building? Varför inte testa vårt stora gemensamma vardagsrum med ett fullt utrustat storkök, stort och rymligt utrymme, projektor och en park utanför att ta pausen i?
Vi kan också erbjuda:

  • mat & fika
  • aktiviteter och workshops för team building
  • föreläsningar
  • efterplock och städ

Kontakta oss gärna!

Om något av detta låter intressant eller om du har någon fråga är du mer än välkommen att kontakta oss. Vi är flexibla och kan säkert ta fram något tillsammans med er som möter önskemål, budget & behov.